Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza margerita z rukolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okrągły blat do pizzy
ketchup 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
oregano 1 łyżka
bazylia 1 łyżka
pieprz
sól
ser gouda 20 dag
rukola 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza margerita z rukolą

Ketchup mieszamy z koncentratem pomidorowym, bazylią, oregano, szczyptą soli i pieprzu. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Na patelni rozgrzewamy nieco oleju. Układamy blat pizzy. Na ciasto wykładamy ser i smarujemy go sosem. Na sam wierzch układamy umytą i osuszoną rukolę.
Patelnię zakrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu, aż ser się rozpuści. To samo można zrobić na blasze w piekarniku, lub na kamieniu do pizzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.03.2014 19:47
Dobra taka.
David 25.02.2013 15:41
pyszności
tessinka 24.02.2013 21:54
oj dawno nie jadłam pizzy ale mi narobiłaś smaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak