Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MORSZCZUK W PANIERCE ZIEMNIACZANEJ

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk 500 g
jajko 2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: MORSZCZUK W PANIERCE ZIEMNIACZANEJ

Kroki postępowania

1
Morszczuka kroimy w mniejsze kawałki. Jajka z mąką i przyprawą dobrze wymieszać (jeśli nie mamy przyprawy do ryb możemy dodać tylko soli i pieprzu). Rybę wkładamy do panierki i można na pół godziny zostawić, ale można również od razu smażyć.
Krok 1 - MORSZCZUK W PANIERCE ZIEMNIACZANEJ foto
2
Rozgrzewamy tłuszcz i najlepiej nakładać łyżką z panierką. Smażymy na rumiano z obu stron.
Krok 2 - MORSZCZUK W PANIERCE ZIEMNIACZANEJ foto
3
Podajemy od razu z ulubionymi dodatkami z kapustą kiszoną.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - MORSZCZUK W PANIERCE ZIEMNIACZANEJ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anitapaj 24.02.2013 16:49
Smaczne:) i ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak