Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso drobiowe 1/2 kg
marchew 8 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanka
jajko 4 szt
sól
pieprz
olej
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z niespodzianką

Mięso doprawiamy solą , pieprzem i papryką, dodajemy 2 jajka i 2 łyżki bułki tartej,dokładnie wyrabiamy. Marchewki obieramy, myjemy i gotujemy 10 minut. Odcedzamy i osuszamy. Dokładnie oklejamy mięsem. Panierujemy w pozostałych roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak