Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa kielbasa w słoiku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 2 kg
słonina 20 dkg
czosnek 1/2 główki
sól czosnkowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1/3 szkl
kilka ziaren gorczycy

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa kielbasa w słoiku

Łopatkę zmielić razem ze słoniną,dodać przeciśnięte i roztarte z solą,ząbki czosnku oraz wszystkie pozostałe przyprawy .Bardzo dobrze razem wymieszać .Na końcu dodać wodę i jeszcze chwilkę mieszać.Przygotowane wcześniej słoiki napełniać wyrobionym mięsem ,ale do 3/4 jego pojemności.Zakręcić i gotować około godziny,odstawić w ciemne ,zimne miejsce na 24 godziny,o tym czasie ponownie gotować słoiki przez 1 godzinkę.Wystudzić i smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.02.2016 13:52
Warto taką zrobić
IZABELA29 24.02.2013 10:07
taka kiełbaska to chyba jest najlepsza
gosia561 24.02.2013 09:45
świetna na biwak
IwonaDD 24.02.2013 09:25
przypomina mi beztroskie chwile u babci - pycha
SylwiaMagdaSabin 24.02.2013 09:10
też robię
marianp20 24.02.2013 09:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak