Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morszczuk pieczony w oliwie z peere ziemiaczanym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 0,5 kg
oliwa 50 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki 1,2 kg
mleko pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: morszczuk pieczony w oliwie z peere ziemiaczanym

Filet kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy je do naczynia żaroodpornego. Rybe posypujemy solą i pieprzem a następnie dodajemy oliwy. Wkładamy morszczuka do piekarnika i 25 minut pieczemy przy 180 stopniach. Ziemniaki gotujemy, ugotowane podukać i dodać mleko, znowu podukać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 27.03.2014 21:31
pyszne jedzonko
Margo1 02.06.2013 09:52
świetne danie
Justyna24 23.02.2013 21:50
świetny
Monika.M 23.02.2013 21:45
mniam
Laila2786 23.02.2013 20:57
fajnie podane
gosia1988 23.02.2013 20:29
pyszny obiad
gosia1988 23.02.2013 20:29
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak