Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na ciepło z ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
pierś z kurczaka 400 g
pieczarki 200 g
cebula biała 1 szt
śmietana 18 proc 3 łyżki
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano 2 łyżeczki
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na ciepło z ryżem

Pierś kurczaka pokroić w kostkę,posypać papryką i oregano, odstawić.Ryż ugotować,wsypać do miski aby odparował.Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę,usmażyć na oleju z dodatkiem oregano.Warzywa przełożyć na talerz aby odparowały a potem dodać do ryżu.Pierś kurczaka wrzucić na patelnię,potem dodać pokrojoną w kostkę paprykę.Gdy mięso będzie usmażone przełożyć na talerz aby odparowało.Potem wszystko dokładnie wymieszać,dodać śmietanę i jeszcze raz wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 13.11.2013 13:11
świetna propozycja
Monika-twin 20.05.2013 15:41
lubie takie salatki
caralajna 26.04.2013 18:16
pyszne :)
Alex_M 07.03.2013 18:33
fajne danie :)
Mysiunia 06.03.2013 17:49
Bardzo dziękuję za zgłoszenie - przepis został przyjęty do konkursu! :)
wiola333 04.03.2013 17:26
bardzo smacznie wygląda, daję smacznie
Ania321 04.03.2013 17:06
chętnie wypróbuję bo wygląda bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak