Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w panierce z oliwek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 3 kostki
oliwki zielone 15 dag
bazylia 1 łyżka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w panierce z oliwek

Rybę rozmrażamy. Oliwki kroimy na małe kawałki. W miseczce roztrzepujemy jajko z solą i pieprzem. Dodajemy kawałki oliwek. Rybę maczamy w masie jajecznej i panierujemy w bułce tartej wymieszanej z bazylią. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 06.03.2013 14:19
dziekuje, polecam przepis do wyprobowania
Krzysztof15 04.03.2013 18:01
super rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak