Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do pieczeni z powidłami sliwkowymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

powidłowa sliwkowe 2 łyżki
olej 2 łyżki
cebula biała 1 szt
wino czerwone wytrawne 0,5 szklanki
mąka 1 łyzka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do pieczeni z powidłami sliwkowymi

Cebulę pokroić, podsmazyć na oleju, dodać powidła i czerowne wino. Dusić pod przykryciem pare minut, przetrzeć przez sito. Całość zagęścić łyżką mąki, zagotować, przyprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.05.2012 16:27
fajny
olkaaa 14.04.2012 11:01
fajne
zuzanna_z 02.02.2012 11:24
extra
Monika193
Monika193 02.08.2010 21:02
nigdy takiego nie robiłam a wyglada apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak