Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odrywane pączuszki pomarańczowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 220 g
serek śmietankowy 125 g
cukier puder 70 g + 4 łyżki
ekstrakt pomarańczowy 2 łyżki
skórka otarta z pomarańczy 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 3 szt.
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Odrywane pączuszki pomarańczowe

Kroki postępowania

1
Jaja wbić do szklanej misy. Dodać do nich ekstrakt pomarańczowy. Ubić prawie do białości.
Krok 1 - Odrywane pączuszki pomarańczowe foto
2
Do masy jajecznej dodać serek śmietankowy i skórkę otartą z pomarańczy. Wymieszać.
Krok 2 - Odrywane pączuszki pomarańczowe foto
3
Połączyć z 70 g cukru pudru.
Krok 3 - Odrywane pączuszki pomarańczowe foto
4
Na samym końcu w przygotowane ciasto delikatnie wmieszać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 4 - Odrywane pączuszki pomarańczowe foto
5
W garnku rozgrzać olej rzepakowy. Przy użyciu łyżeczki 'odrywać' małe kawałki ciasta i wrzucać partiami na rozgrzany tłuszcz.
Krok 5 - Odrywane pączuszki pomarańczowe foto
6
Smażyć na złoty kolor. Wyjmować i układać na ręczniku papierowym.
Krok 6 - Odrywane pączuszki pomarańczowe foto
7
Po przestudzeniu oprószyć pozostałym cukrem pudrem.

Smacznego :)
Krok 7 - Odrywane pączuszki pomarańczowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 26.02.2013 07:49
pychotka
monisia1977 26.02.2013 07:05
dobre
Beatris 26.02.2013 00:09
Smakowicie wyglądają.
Agnieszka_B 25.02.2013 22:19
Smaczne, ale przede wszystkim proste w wykonaniu :)
Karolcia12 25.02.2013 22:13
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak