Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fale Dunaju z kremem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1
mąka 2,5 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
jabłko 1 kg
jajko 6
galaretka agrestowa
galaretka truskawkowa
budyń śmietankowy 2
margaryna 1,5
cukier 4 łyżki
galaretka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: fale Dunaju z kremem

Margarynę ucieramy z cukrem, dodając po 1 żółtku.Białka ubić na sztywno i dodać resztę składników.Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej tyle samo mąki. Białe ciasto wyłożyć na spód, na to ciemne ciasto i pokrojone jabłka. Pieczemy 40 minut w temperaturze 190 stopni. Jak ostygnie kładziemy na wierzch krem oraz galaretki.
KREM
Ugotować 2 budynie. Margarynę miksujemy z zimnymi budyniami, dodajemy cukier do smaku i miksujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 15.03.2013 17:36
pyszczota,smacznie wyglądają
GOSIA18 25.02.2013 21:45
pyszne te fale
KasiaK90 25.02.2013 21:05
pyszniutko tu :)
V_kuchareczka 25.02.2013 18:42
wygląda smakowicie
Krzysztof15 25.02.2013 18:15
apetyczne
Sylwia26 25.02.2013 17:54
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak