Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na łopatce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
marchew
seler
pietruszka
kasza 1 szkl
natka pietruszki
koper świeży 1 łyżeczka
sól
pieprz
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na łopatce

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie pukamy. Następnie zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 1 - Krupnik na łopatce foto
2
W tym czasie jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki siekamy.
Krok 2 - Krupnik na łopatce foto
3
Do gotującego się wywaru dodajemy jarzyny i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy opukaną kaszę i posiekany koperek. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 minut.
Krok 3 - Krupnik na łopatce foto
4
Doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Krupnik na łopatce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 25.01.2014 15:46
Bardzo lubię zupy na mięsie.
Michał2 17.10.2013 17:48
dobry krupniczek
romanrafal
romanrafal 15.09.2013 10:35
super zupka,bardzol ubię
Halina14 12.08.2013 14:59
fajna zupka
Natalia/tubisiek 04.06.2013 22:07
to jedna z moich ulubionych zup :)
Pani Domu 24.04.2013 12:23
bardzo apetyczny
MAR3STA 11.04.2013 18:34
uwielbiam krupnik
Rafał10 20.03.2013 08:10
uwielbiam zupki!
David 20.02.2013 00:56
fajna zupka
beatkaa153 18.02.2013 15:54
nie przepadam za krupnikiem ale wygląda smacznie
Wafelek2601 18.02.2013 15:26
Smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak