Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt orzechowo kokosowy z chrupkami czekoladowymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier 4 łyżki
orzechy posiekane 4 łyżki
wiórki kokosowe 10 dag
chrupki czekoladowe 1 garstka
jabłko pół pokrojone
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
mąka tortowa 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowo kokosowy z chrupkami czekoladowymi

Kroki postępowania

1
Ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do sztywnej piany dodajemy cukier i jeszcze chwilkę ubijamy.
Krok 1 - Biszkopt orzechowo kokosowy z chrupkami czekoladowymi foto
2
Do sztywnej piany z cukrem dodajemy orzechy, wiórki kokosowe,płaską łyżkę mąki, proszek do pieczenia, garstkę chrupek i połowę małego jabłka drobno skrojonego
Krok 2 - Biszkopt orzechowo kokosowy z chrupkami czekoladowymi foto
3
Ciasto przekładamy do formy i pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Otrzymujemy w ten sposób szybką i smaczną wkładkę do tortu. Możemy dołożyć ją w środek przekrojonego biszkopta.
Krok 3 - Biszkopt orzechowo kokosowy z chrupkami czekoladowymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 18.02.2013 14:43
Fajny przepis
babajaga1969 18.02.2013 14:40
bardzo ciekawe ciasto :)
Laila2786 18.02.2013 13:39
jest doskonały
Goya 18.02.2013 13:34
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak