Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka indycza w sosie.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól
majeranek
olej do smażenia
mąka 2 łyżki
woda
indyk 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka indycza w sosie.

Kroki postępowania

1
Mięso posypuję przyprawami: solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Kładę na rozgrzany olej i podsmażam.
Krok 1 - Golonka indycza w sosie. foto
2
Gdy się dobrze zarumieni podlewam wodą i duszę pod przykryciem do miękkości (ok 1,5 godziny).
Krok 2 - Golonka indycza w sosie. foto
3
Gdy mięso jest dobre wyciągam je, a sos zaciągam wodą z mąką. Na 2 łyżki mąki 1/2 lub 3/4 szkl. wody. Zagotowuję i polewam nim ziemniaki.
Krok 3 - Golonka indycza w sosie. foto
4
Smacznego :)
ps. Najwięcej kalorii ma skórka. Chcąc zjeść nisko kalorycznie nie zjadamy jej i nie jemy sosu ;)
Krok 4 - Golonka indycza w sosie. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 19.02.2013 06:38
coś dla mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak