Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
ogórki kiszone 5-6 szt
kukurydza w puszce 1 szt
sól
pieprz
oliwa 5-6 łyżek
papryka 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej

Kroki postępowania

1
Kapustę podzielic na poejdyncze liście, umyć, pokroić w paseczki. Włożyć do duzej miski Paprykę pokroić w kostkę. Mogą być różne kolory papryki po kwałeczku. Ja miałam akurat czerwoną.Ogórki pokroić w kostkę, cebulę w cieniutkie piórka (może byc zwykła biała cebula). Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Krok 1 - Sałatka z kapusty pekińskiej foto
2
Do kapusty dorzucic pozostałe składniki: paprykę, ogórki, cebulę i kukurydzę.
Dodac olej, sól i pieprz do smaku.
Wymieszać.
Krok 2 - Sałatka z kapusty pekińskiej foto
3
Podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę.
Krok 3 - Sałatka z kapusty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 12.04.2013 20:50
uwielbia, no moze bez cebuli- nie lubie jej
Ela15 09.04.2013 08:50
super sałatka
gusia1000 17.02.2013 21:11
smaczna i zdrowa.
Misada 17.02.2013 15:44
pysznie
Krzysiek3 17.02.2013 14:25
super
Klisza 17.02.2013 14:19
świetna
Janina 17.02.2013 13:56
pyszne
gosia561 17.02.2013 13:22
dobrze połączona
Iwka 17.02.2013 13:19
super
Silver Teaspoon 17.02.2013 13:10
lubię sałatki z papryką
Simeo 17.02.2013 13:05
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak