Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni z grzaneczkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 750 ml
dynia 1 kg (mrozona)
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
cebula 1
marchew 1
pieprz
śmietana
bułka na grzanki
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni z grzaneczkami

Dynię włożyć do gotującego się rosołu, dodać marchewkę, cebulę i imbir, gotować do miękkości.
Wszystko zmiksować dokładnie blenderem. Zupa powinna być kremowa.

Bułkę pokroić w kostkę i przyrumienić na maśle lub oleju. Na talerzu polać śmietanką, przystroić natką pietruszki i podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.08.2013 13:27
podoba mi się
Alex_M 21.04.2013 09:51
pyszna zupa! uwielbiam dyniowe!
miroslawa 17.02.2013 13:56
fantastyczna propozycja, szkoda, że zapasy dyni mi się już skończyły
Andrzej8 17.02.2013 09:42
Ciekawe jak smakuje
Katarzyna34 17.02.2013 09:21
Ślicznie wygląda, oczami można się najeść :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak