Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polska specjalność -Żurek na wędzonych żeberkach

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
śmietanka 4 łyżki
marchewka 2 szt
ziemniaki 5 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
czosnek 2 ząbki
żurek koncentrant szklanki
żeberka wędzone 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Polska specjalność -Żurek na wędzonych żeberkach

Do garnka z wodą ok 2 litry wkładamy wędzone żeberka. Gotujemy ok 35 min. Następnie dodajemy pokrojona marchewkę i ziemniaczki. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy koncentrat żurku. Mieszamy i gotujemy ok 10min. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę. Żurek zaprawiamy śmietaną i odstawiamy. Dodajemy 2 ząbki wyciśniętego czosnku ,pieprz i majeranek do smaku. Żurek podajemy z żeberkiem i kawałkami jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 17.02.2013 08:25
Bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak