Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe pieczarkowo-pietruszkowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
olej do smażenia
pieczarki 150 gram
pietruszka do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula 1 sztuka
masło do smażenia
żółty ser 4 plastry
schab 4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe pieczarkowo-pietruszkowe

Rozbijamy kotlety i maczamy je w rozmieszanych jajkach z solą i pieprzem. Obtaczamy w bułce tartej i rzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem. W oddzielnym garnku na maśle robimy pieczarki. Gdy już kotlety są usmażone, nakładamy pieczarki i plaster żółtego sera. Dusimy pod przykryciem. Gdy ser lekko się rozpuści dodajemy pietruszkę posiekaną wedle uznania. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.01.2017 09:04
Nie robiłam takich
Ela15 07.01.2017 15:13
fajne kotlety
Róża1 03.09.2013 12:48
pyszne mięsko:-)
adelajda 30.03.2013 20:57
fajny przepis !
fotoviderek 20.02.2013 11:29
Pyszności. Mniam, mniam :)
pajbek 16.02.2013 22:57
Pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak