Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO Z PAWEŁKÓW

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 szt
cukier 1 1/2 szkl.
mąka 1 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
Krem:
mleko 1/2 szkl
kakao 2 łyżki
cukier puder 1/2 szkl
żółtko jajek 2 szt
margaryna 250 g
dżem porzeczkowy
polewa czekoladowa do dekoracji
baton 4 toffi

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO Z PAWEŁKÓW

Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka i resztę produktów. Piec ok. 30 min. w temp. 150 stopni C. Pawełki rozpuścić w mleku z kakaem i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i z żółtkami i połączyć z pawełkami. Biszkopt przekroić, dolną część posmarować połową masy na to wyłożyć dżem i przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch posmarować drugą połową masy i polać polewą.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.02.2014 22:10
Pomysłowe z tymi Pawełkami.
reniatka 06.04.2013 15:33
bardzo fajne ciasto
monika1968 23.02.2013 10:08
Robię podobnie :)
ao_12 23.02.2013 09:42
wygląda smakowicie, w sam raz na imprezkę
Juleczka20 22.02.2013 21:12
mmm..słodkości:)
PaniMISIOWA 22.02.2013 20:38
sama słodycz
Marta1986 22.02.2013 17:02
pycha
Bogusiaz 22.02.2013 17:02
super
Janina 22.02.2013 16:48
pyszne
Kasia35 22.02.2013 16:33
to musi być pyszne :P
gosia1988 22.02.2013 16:17
zapowiada się bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak