Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z sera twarogowego z makrelą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 30 dag
masło 2 łyżki
mleko 2-3 łyżki
jajko 3 szt
szczypiorek siekany 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z sera twarogowego z makrelą

Masło włożyć do miski, dodać ser twarogowy, mleko i dokładnie zmiksować. Z makreli usunąć skórę a mięso bardzo dokładnie oczyścić z ości, dodać do sera, rozetrzeć widelcem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno posiekać. Połączyć z serem, dodać szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.10.2013 20:17
Na kanapkę w sam raz.
Iwusia 12.04.2013 20:21
uwielbiam makrelę, więc to dla mnie pasta :)
agaK. 15.03.2013 19:17
Dzisiaj robiłem sałatkę z makrelą:) Uwielbiam.
mela25 05.03.2013 07:43
ciekawa pasta
gusia1000 23.02.2013 01:08
warto tak robić.
Katarzyna/kate1980 22.02.2013 22:41
pomysłowa ta pasta
IwonaDD 22.02.2013 08:45
super na śniadanie
SylwiaMagdaSabin 22.02.2013 08:00
coś dla mnie super
miroslawa 22.02.2013 04:24
Z twarogiem jeszcze nie robiłam, ale z makrelą robię często, super propozycja i taka light

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak