Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe oczko

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 150 gram
kakao 60 gram
cukier puder 2 łyżki
jajko 1 sztuka
margaryna 120 gram
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól 1 szczyta
cukier brązowy 4 łyżki
*Oczko
gorzka czekolada 50 gram
miód 1-2 łyżeczka
mleko 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe oczko

Kroki postępowania

1
Margarynę utrzeć z jajkiem i śmietaną pod koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao
Krok 1 - Czekoladowe oczko foto
2
Wyrobić ciasto
Krok 2 - Czekoladowe oczko foto
3
Formować kulki i obtaczać je w cukrze
Krok 3 - Czekoladowe oczko foto
4
W obtoczonych kulkach zrobić wgłębienie .
Piec 13 minut w temp 170 stopni
Krok 4 - Czekoladowe oczko foto
5
Czekoladę , miód, mleko rozpuścić w kąpieli wodnej. Napełnić ciastka
Krok 5 - Czekoladowe oczko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 20.02.2013 22:18
mniam mniam
Boska_Agatka 20.02.2013 22:08
super
eMMe 20.02.2013 21:13
pycha:)
meg1984 20.02.2013 21:12
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak