Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżówka z kakao

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 gram
jajko 2 sztuki
cukier 1/4 szklanka
drożdże 25 gram
mleko 1/2 szklanka
margaryna 50 gram
kakao 5 łyżek
cukier 5 łyżek
margaryna 1 łyżka
mleko 5 łyżek
orzechy włoskie 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z kakao

Kroki postępowania

1
Z drożdży ,odrobiną mleka ,1 łyżeczką cukru, 2 łyżeczkami mąki zrobić rozczyn. Odstawić na 15 minut.Do drożdży dodajemy mąkę, ubite jajko(1) ,mleko i rozpuszczoną margarynę - wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę.
Krok 1 - Drożdżówka z kakao foto
2
Margarynę roztopić z cukrem dodać kakao , mleko i orzechy.
Krok 2 - Drożdżówka z kakao foto
3
Ciasto rozwałkować środek posmarować nadzieniem
Krok 3 - Drożdżówka z kakao foto
4
Zwinąć w roladę , posmarwac roztrzepanym jajkiem i przełożyć do keksówki
Krok 4 - Drożdżówka z kakao foto
5
Piec 40 minut w temp 160 stopni
Krok 5 - Drożdżówka z kakao foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 20.02.2013 20:25
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak