Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa z pysznym kremem i bananami
Kroki postępowania
Ciepły biszkopt zwijamy z ręcznikiem wzdłuż krótkiego boku. Czyli powstanie krótka i gruba rolada.
Po ostygnięciu roladę rozwinąć i posmarować ulubionym dżemem. Zwinąć w roladę ponownie.
Pokroić na około 18 kawałków.
Kawałkami tymi wyłożyć ściśle dno tortownicy oraz jej boki.
Budyń, mąkę, cukier zmiksować aby nie było grudek. Zmiksowaną masę wlać na gotującą się mleko i gotować na małym ogniu do zgęstnienia.
Budyń ostudzić.
Masło utrzeć na puch, dodawać stopniowo zimny budyń.
Połowę uzyskanej masy wylać na dno z kawałków rolady. Obrać banany i ułożyć je w kółeczko na budyniu, docinając je w razie konieczności.
Wylać pozostały budyń.