Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami i gotowanym serem

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 szklanka
cukier 1 szklanka
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 3 sztuki
ser mielony 1/2 kg
budyń śmietankowy 2 opakowania
jajko 3 sztuki
margaryna 150 gram
cukier 1 szklanka
rodzynki 2 łyżki
jabłka 1 kg
cukier 1 szklanka
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
woda 1/4 szklanki
ser
jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami i gotowanym serem

Ciasto:
Margarynę utrzeć z cukrem, jajami, żółtkami.Pod koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Podzielić na 3 części wyłożyć na blachę i piec 20 minut w temp 170 stopni każdy placek.

Ser:
Margarynę utrzeć z cukrem , jajkami dodać ser. Masę przełożyć nad ogień , i do gotującego się sera wlać rozpuszczone w małej ilości budynie. Mieszac aż zgęstnieje.


Jabłka:
Starte jabłka usmażyć z wodą pod koniec dodać galaretkę i wymieszać.


Przełożenie:
Na jeden placek wylać gorący ser przykryć drugim plackiem wylać gorące jabłka i przykryć ostatnim plackiem. Odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 25.11.2013 12:38
Apetycznie się prezentuje.
28.05.2013 10:33
Warto wypróbować!
malaczarna23 08.03.2013 21:44
wygląda bardzo apetycznie
agnieszka214 20.02.2013 10:18
pycha wyglada mniam
czekoladka_m 19.02.2013 20:45
Ciekawe, do wypróbowania;)
Gracer 19.02.2013 19:55
wygląda rewelacyjnie
artur7 19.02.2013 19:47
pysznie muszę zrobić
ewka1978 19.02.2013 19:32
smakowicie wygląda i jak ładnie równiutko ukrojone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak