Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady drożdżowe z budyniem i polewą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 100 gram
mleko 0,5 litra
mąka pszenna 1 kilo
cukier drobny 1 szklanka
budyń czekoladowy 1 opakowanie
jajko 4 sztuki
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady drożdżowe z budyniem i polewą

Kroki postępowania

1
Drożdże rozetrzeć z łyżeczka cukru. Budyn przygotować wedle przepisu na opakowaniu. Mąke wsypać do miski, dodać roztrzepane jajka, cukier, mleko i drożdże.
Krok 1 - Rolady drożdżowe z budyniem i polewą foto
2
Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut w ciepłe miejsce.
Krok 2 - Rolady drożdżowe z budyniem i polewą foto
3
Blachy posmarować margaryną. Ciasto rozwałkować na grubość ok.2-3 cm i szerokość ok.15 cm.
Krok 3 - Rolady drożdżowe z budyniem i polewą foto
4
Ciasto smarować budyniem, zawijać w rolade.
Krok 4 - Rolady drożdżowe z budyniem i polewą foto
5
Układać na blachy, piec w temperaturze 180 stopni ok 15 minut.
Krok 5 - Rolady drożdżowe z budyniem i polewą foto
6
Po ostugnięciu pokroić i polać polewą.
Krok 6 - Rolady drożdżowe z budyniem i polewą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 07.04.2014 08:40
wyglądają pysznie)))
Krystyna32 26.01.2014 09:15
wyglądają pysznie
02.01.2014 08:29
Bardzo dobre na deser
Łukasz15 27.09.2013 19:47
Bardzo smaczne
Zdzisław 19.02.2013 13:21
bardzo lubię z dużo nadzienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak