Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem i jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 3/4 szkl
jabłka 6-7 szt
budyń jasny 2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mleko 2 szkl
cukier 3-4 łyżki
dżem
herbatniki
polewa czekoladowa
Na ciasto:
mąka 2 szkl
jajko 4 szt
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem i jabłkami

Jajka wybić i ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Jabłka obrać, pokroić i oprószyć mąką. Rodzynki opłukać.
Ciasto wyłożyć do przygotowanej dużej blaszki wyłożyć na nie jabłka i obsypać rodzynkami.
Budynie połączyć z mąką i cukrem ugotować na mleku.
Wyłożyć na ciasto.
Piec ok 40 min w 180 stopniach.
Ciasto przestudzić, posmarować dżemem i położyć herbatniki.
Polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 11.02.2013 21:05
ja też robię podobne, jest bardzo dobre :)
paulina2157 11.02.2013 20:26
ciasto przepyszne często robię podobną wersję tyle że bez rodzynek, i nie przekładam dżemem i herbatnikami a najlepiej smakuje mi na drugi dzień. chętnie spróbuję tą wersję
malaczarna23 11.02.2013 20:15
pyszne
meg1984 11.02.2013 19:59
smakowity deser
Monika58 11.02.2013 19:48
smakowite
gosia56 11.02.2013 19:21
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak