Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona fasola na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 szt
wołowina mielona 50 dag
papryczka chili 2 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
olej do smażenia 2 łyżki
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona fasola na ostro

Fasolę odcedź z zalewy, cebule pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę i rozetrzyj z solą. W rondlu na rozgrzanej łyżce oleju, zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pomidory z puszki. Oddzielnie na patelni przesmaż mięso. Dodaj do rondelka z sosem pomidorowym. Duś pod przykryciem ok. 5 minut, a następnie dodaj pokrojone w kostkę kolorowe papryki. Z papryczek chili usuń pestki i drobno posiekaj. Dorzuć do rondelka razem z fasolą. Na koniec dodaj trochę soli i cukru. Gdyby potrawa była zbyt ostra, możesz dodać łyżkę śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.02.2013 22:02
ostre potrawy to moje smaki
Zdzisław 11.02.2013 17:25
dobre
agnieszka214 11.02.2013 16:59
bardzo fajne lubie fasolke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak