Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka nadziewany kozim serkiem w zielonej panierce

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
serek kozi 70 g
szczypiorek usiekany 2 łyżki
bułka czerstwa 4 szt.
natka pietruszki mały pęczek
szałwia 6 listków
czosnek 2 ząbki
oliwa 5 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka nadziewany kozim serkiem w zielonej panierce

Kroki postępowania

1
Serek przełożyć do miseczki,dodać posiekany szczypiorek i szczyptę pieprzu.Wymieszać.Filety umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i naciąć ostrym nożem tak,aby powstała kieszeń.Oprószyć solą i pieprzem.Serek podzielić na dwie części i wypełnić nim filety.
Krok 1 - Filet z kurczaka nadziewany kozim serkiem w zielonej panierce foto
2
Z bułek wyjąć miąższ i włożyć do pojemnika blendera.Dodać umytą i osuszoną natkę pietruszki,listki szałwii i obrany czosnek.Wlać jedną łyżkę oliwy,zmiksować.Przygotowaną panierkę przesypać na talerz.
Krok 2 - Filet z kurczaka nadziewany kozim serkiem w zielonej panierce foto
3
Filety posmarować pozostałą oliwą i grubo obtoczyć w przygotowanej panierce.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Filet z kurczaka nadziewany kozim serkiem w zielonej panierce foto
4
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20-25 minut w 190*C.
Krok 4 - Filet z kurczaka nadziewany kozim serkiem w zielonej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 09.02.2014 14:24
Zielona panierka powaliła mnie na kolana :)
Papryczka 16.04.2013 21:02
super danie
Beatris 11.02.2013 00:12
Z pewnością wykorzystam przepis na panierkę.
Ewa6274879 10.02.2013 23:56
wygląda przepysznie!
arbuzowo 10.02.2013 20:42
Ciekawy pomysł na panierkę, oryginalne :-)
Mysiunia 10.02.2013 19:46
Jestem pod ogromnym wrażeniem! Nadzienie bardzo smaczne, wykonanie bardzo staranne i wszystko dobrze opisany, a pomysł na panierkę po prostu boski - w zyciu bym nie wymyśliła czegoś takiego :)
paulina2157 10.02.2013 18:28
wygląda świetnie, można zjeść oczami, tak wiosennie się zrobiło zielono i smacznie
Beata61 10.02.2013 18:05
Rewelacyjna ta panierka! Dziękuję za inspirację :)
w mojej kuchni 10.02.2013 17:54
efekt końcowy super...no i kozi ser ulubiony
halina17 10.02.2013 17:28
Ciekawy przepis z tą panierką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak