Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z kapustą w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
kapusta pekińska 1/2 szt
kasza manna ok2 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
woda ok1.2 szkl
jajko 1 szt
cebula ok1 szt
koncentrat pomidorowy
śmietana 2-3 łyżki
sól
pieprz
oregano
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z kapustą w sosie

Kapustę drobno poszatkować i posolić. Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, kaszę mannę, tartą bułkę, wodę i wbić jajko. Dodać też rozmiękniętą kapustę. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

Z masy formować pulpety, obtaczać w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Układać w rondlu i zalać wodą. Można dodać kostkę mięsną.

Dusić ok 30 min. Wyjąć pulpety, dodać koncentrat pomidorowy, oregano i zagotować, na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku. Pulpety polać sosem, albo włożyć do sosu i chwilę razem dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.11.2013 18:27
bardzo smaczne danie:-)
Pomocnik 15.02.2013 09:20
super
Adamorek 14.02.2013 22:15
doskonałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak