Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop cytrynowo-imbirowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 3 sztuki
imbir 150 gram
miód 2 łyżki
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop cytrynowo-imbirowy

Kroki postępowania

1
Przepis jest z dziada pradziada i bardzo skuteczny choć prosty . Nasz syrop zaczynamy od przepołowienia naszych cytryn na pół i wyciśnięcia z nich soku .
Krok 1 - Syrop cytrynowo-imbirowy foto
2
W następnym etapie obieramy nasz imbir i kroimy go w cienkie plasterki .
Krok 2 - Syrop cytrynowo-imbirowy foto
3
Sok z cytryny wlewamy do półlitrowego słoika następnie dodajemy pokrojony w plasterki imbir oraz dwie łyżki stołowe miodu . Całość zalewamy przegotowaną ciepła wodą . Po ostygnięciu wkładamy do lodówki . Syrop jest idealny gdy łapie nas przeziębienie .
Krok 3 - Syrop cytrynowo-imbirowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 20.02.2013 20:35
Lubię przepisy naszych przodków a ten jakoś mi umsknął , z przyjemnością skorzystam...
Gracer 14.02.2013 19:35
Super
mysza75 14.02.2013 18:41
Co za aromatyczny syrop bomba :-)
Sylwia26 14.02.2013 16:53
bardzo fajny przepis
Piotr-21 14.02.2013 11:30
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak