Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodki salceson z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao 2 łyżki
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
olej 1 szklanka
mieszanka studencka 200 g
jabłka 900 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodki salceson z bakaliami

Kroki postępowania

1
Jajka ubijamy z cukrem i cukier waniliowym.
Krok 1 - Słodki salceson z bakaliami foto
2
Dodać mąkę wymieszaną z kakao, cynamonem ,sodę i proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Na koniec dolewamy powoli olej. Dalej miksujemy.
Krok 2 - Słodki salceson z bakaliami foto
3
Jabłka myjemy i kroimy ze skórką na większe kawałki dodajemy do ciasta razem z mieszanką studencką i mieszamy wszystko razem.
Krok 3 - Słodki salceson z bakaliami foto
4
Wylewamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180'C (termoobieg) i pieczemy ok 1 godzinę.
Krok 4 - Słodki salceson z bakaliami foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Słodki salceson z bakaliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 27.10.2013 19:58
lubię takie ciasta
Alex_M 13.08.2013 08:11
fajny pomysl
Motorek 17.02.2013 12:36
smaczne jest to ciasto, robię podobnie
Beata61 14.02.2013 14:34
kiedyś miałam podobny przeis i bardzo mi to smakowało, fajnie że przypomniałaś :)
wyattearp 14.02.2013 11:23
FAJNE
Laila2786 14.02.2013 11:21
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak