Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorada faszerowana z patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 3 szt.
czosnek 3 ząbki
masło 3 łyżki
koperek świeży 1 pęczek
cytryna
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: dorada faszerowana z patelni

dorady sprawić umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem,oprószyć solą przyprawą do ryb,skropić sokiem z cytryny z obu stron wewnętrznej i zewnętrznej,koperek umyć,posiekać,w naczyniu utrzeć masło z posiekanym czosnkiem oraz koperkiem a następnie powstałą papkę nakładać do środka ryby spiąć wykałaczką aby farsz nie wyleciał,obtaczać w mące i kłaść na mocno rozgrzany olej smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 13.07.2013 19:37
bardzo fajne musze zrobic
Megg 13.02.2013 15:19
pysznie, uwielbiam rybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak