Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zapiekanka ziemniaczana z patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 3 sztuki
kiełbasa krakowska 3 plastry
jajko 2 sztuki
masło do smażenia
szczypiorek usiekany do dekoracji
sól do smaku
kefir 1 szklanka
ser gouda 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zapiekanka ziemniaczana z patelni

Na patelni rozpuszczamy trochę masła, na to kroimy w plastry ugotowane ziemniaki oraz kiełbasę krakowską w kawałki, podsmażamy na rumiano, mieszając od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Jak ziemniaki i kiełbasa będą złote, wbijamy na samą górę jajka i solimy z wierzchu. Przykrywamy pokrywką, aż się zetną. Po tym czasie kładziemy na każde jajko po plasterku żółtego sera i zostawiamy jeszcze chwilę, aż się rozpuści. Przekładamy na talerz, podajemy ciepłe, posypane siekanym szczypiorkiem i maślanką lub kiefirem. Gorąco polecam, jako szybki obiadek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 19.02.2013 19:35
pychota
RenataZ-et 08.02.2013 20:38
Moje smaki-bardzo często robię taką zapiekankę u siebie w domu :)
fotoviderek 07.02.2013 09:54
Pychotka. Super :)
Krzysztof15 07.02.2013 09:06
super
Kasia35 07.02.2013 08:12
smaczne
Gracer 07.02.2013 07:05
szybkie jedzonko najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak