Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 500 g
por (biała część) 1 szt
czosnek 3 ząbki
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
mąka ziemnieczana 2 łyżki
bulion drobiowy 150 ml
papryczka chili 1 szt
świeżo posiekana kolendra 1 łyżka
olej do smażenia
woda
imbir świeży 1 mały kawałek
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po chińsku

Polędwiczkę oczyścić z błon i pokroić w cienkie paski. Zamarynować w sosie sojowym posiekanej chili , pokrojonym w cienkie słupki imbirze mące ziemniaczanej i 2 łyżkach wody. Czosnek pokroić w plastry, podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać zamarynowaną polędwiczkę. Obsmażyć . Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę , oraz pokrojony w pióra por. Wszystko razem podsmażyć i podlać bulionem. Zagotować , zdjąć z ognia. Całość posypać posiekaną kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adrian3 06.02.2013 21:33
mniam
ewka1978 06.02.2013 21:20
aż ślinka cieknie
Ela6 06.02.2013 21:08
super pomysł
pacpaw 06.02.2013 20:53
pomysł na smaczny obiad w orientalnym stylu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak