Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kaszy kuskus z pomarańczą i kandyzowaną kantalupą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kandyzowana kanalupa 3 kawałki
pomarańcza 1 szt
miód
kardamon
kasza 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kaszy kuskus z pomarańczą i kandyzowaną kantalupą

Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem ok 1 cm nad poziom kaszy i odstawiamy . Następnie mieszamy dodajemy kardamonu i miodu do smaku mieszamy. W małych szklaneczkach na dno układamy warstwę kaszy . Pomarańcza obieramy i kroimy w kosteczkę . Na kaszę kładziemy pokrojonego pomarańcza i znów kaszę . Następna warstwa to pokrojona kantalupa i znów kasza. Na wierzch dajemy pomarańcza i owoce goji. Z pozostałych kawałków pomarańczy wyciskamy sok i wlewamy do szklaneczek z deserem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcinkemp 06.02.2013 22:48
Pyszny
Monika58 06.02.2013 14:06
przepyszny
V_kuchareczka 06.02.2013 13:58
na pewno pyszny
Monika-twin 06.02.2013 11:55
co to jest kantalupa??
Katarzyna34 06.02.2013 11:26
ciekawe połączenie ciekawe jak smakuje
Pyszota 06.02.2013 11:01
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak