Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla a'la luna

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla 3 placki
mięso mielone 300 g
groszek konserwowy 1
cebula 1
marchewka 1
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion 100 ml
olej 2 łyżki
oregano
majeranek
przyprawa gyros

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla a'la luna

Marchewkę i cebulę posiekać drobno, na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć marchewkę z cebulą. Dodać mięso i rozdrobnić je widelcem , następnie dodać groszek osączony od zalewy i też lekko przegnieść widelcem lecz nie dokładnie. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Podlać bulionem przykryć i dusić na wolnym ogniu ok 15 min. Odparować.

Placki tortilla podgrzać , nałożyć nadzienie, zwinąć w rożek i spiąć wykałaczką. Polać keczupem lub dowolnym sosem pikantnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 06.02.2013 10:24
pychotka :) uwielbiam tortille ;)
Ola1984 06.02.2013 07:19
Fajny pomysł na szybki obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak