Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2.5 kg.
woda 2.5 litra
olej 100 ml.
ocet 2/3 szkl.
cukier 20 dag.
sól 1.5 łyżki
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę oczyszczamy.Myjemy.Kroimy w cząstki.Z w/w składników robimy zalewę.Zagotowujemy.Wkładamy papryke.Znowu zagotowujemy.Przekładamy do słoików.Stawiamy zakręcone słoiki do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika10 25.01.2014 21:22
smaczna na zimę w sam raz
TEtalicha 06.07.2013 14:48
uwielbiam i dzis robie z nia obaidek
fotoviderek 11.05.2013 07:34
Dobrze mieć taką w zapasie :)
Alex_M 28.03.2013 09:56
lubie taka :)
dianix 06.03.2013 20:46
u mnie idzie jej duzooo
miki47 23.02.2013 14:29
też robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak