Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 gram
borowiki 200 gram
bulion 2 szkalnki
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia do smaku
tymianek do smaku
rozmaryn do smaku
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie grzybowym

Mięso myjemy, osuszamy nacieramy czosnkiem i przyprawami. Marynujemy w lodówce dwie godziny. Nastepnie obsmażamy z obu stro na złoty kolor. Borowiki oczyszczamy. Kroimy w plastry, dodajemy do mięsa, chwile podsmażamy. Calosc podlewamy bulionem i dusimy 30 minut. Dodajemy smietane doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 02.03.2013 17:49
karkówka w sosie grzybowym należy do jednych z najsmaczniejszych dań

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak