Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe w sosie koperkowym

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 3-4 ziarna
koperek 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
olej 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
przyprawa do zup wpłynie do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 2 szkl
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe w sosie koperkowym

Żeberka umyć, pokroić na kawałki, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać posiekaną cebulkę i zeszklić. Do rumianych żeberek wlać wodę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości. Do miękkiego mięsa dodać koperek, mąkę wymieszaną z odrobiną wody i śmietaną, zagotować. Doprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą do zup. Podawać z ziemniakami i surówką lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.04.2014 16:26
pyszne jedzonko
kuklik 23.09.2013 18:12
świetny pomysł
Katarzyna59 30.08.2013 07:19
smaczne żeberka
IlonaAlbertos 02.03.2013 01:19
Wspaniale wyglądają.
olkaaa 07.02.2013 08:33
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak