Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podpłomyk ze śmietaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 5 dag
mąka 3 szkl
woda letnia 1 szkl
sól 1/2 łyżeczka
śmietana 12% 100 ml
cebula 2 szt
boczek 10 dag
cukier 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Podpłomyk ze śmietaną

Kroki postępowania

1
Cukier rozetrzeć z drożdżami, odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
Po tym czasie dodać mąkę i wodę. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Z ciasta formować cienkie placki.
Krok 1 - Podpłomyk ze śmietaną foto
2
Każdy placek smarować śmietaną (kwaśną). Posypać solą i pieprzem. Poukładać pokrojony boczek, cebulę i pieczarki "Smak".
Krok 2 - Podpłomyk ze śmietaną foto
3
Piekarnik nagrzać do 210 stopni i piec 8 minut.
Smacznego !!!!
Krok 3 - Podpłomyk ze śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 30.04.2013 22:19
pyszne jedzonko
Bernadeta1 15.03.2013 23:49
super przepis
gosia56 13.02.2013 14:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak