Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki schabowe z bakłażanem, z grilla.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 grube plastry
bakłażan 1 mały
sól
pieprz
marynata
oliwa 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
Grill przyprawa klasyczna Prymat
chili suszona
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki schabowe z bakłażanem, z grilla.

Przygotować nadzienie;
bakłażan obrać i pokroić w kostkę, posypać solą, wymieszać i odstawić na pół godziny.
Bakłażan wypłukać i osączyć. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i wyłożyć bakłażan, dodać przyprawy i podsmażyć, lekko przyrumienić. Wystudzić i wymieszać z żurawiną.

Przygotować kieszonki schabowe;
Schab naciąć tak by powstały kieszonki z jak najmniejszym otworem, włożyć nadzienie równomiernie rozprowadzić, delikatnie rękami.

Produkty na marynatę wymieszać i namoczyć w niej nadziane kieszonki.

Ziemniaki obrać, pokroić w plastry i chwilę obgotować, ok 10 min. Odcedzić i przepłukać zimną wodą.

Rozgrzać grilla posmarować oliwą i ułożyć kieszonki, w marynacie maczać plastry ziemniaków i układać na grillu, upiec z obu stron.



Gotowy obiad podałam z sałatką z buraczków z papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 09.02.2013 21:58
Wyglądają bardzo apetycznie
artur7 09.02.2013 20:52
soczyste zgadzam sie
paulina2157 09.02.2013 20:32
bardzo ciekawie i soczyście wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak