Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini ptysie z kropkami czekolady

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szkl
margaryna 1/2 kostka
mąka 1 szkl
jajko 4 szt
szczypta soli
2 szczypty proszku do pieczeni
kropki czekoladowe
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Mini ptysie z kropkami czekolady

Wodę wlać do garnka, zagotować, dodać 1/2 kostki margaryny. Dokładnie wymieszać za pomocą trzepaczki i dalej gotować, dodać mąkę i cały czas mieszając gotować dalej aż ciasto zrobi się gęste i zacznie odchodzić od garnka, zdjąć z ognia. Poczekać aż masa przestygnie, wtedy dodać 4 jajka. Ubić całość na jednolitą masę. Przełożyć masę do rękawa cukierniczego, wyciskać masę przez ozdobną karbowaną końcówkę, uformować na blaszce mini ptysie. Do ptysi wcisnąć w masę kropki czekoladowe. Piec 20-25 minut w 200ºC. Przestudzone ptysie posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 22.02.2013 14:15
bardzo fajne
Katarzyna/kate1980 21.02.2013 21:07
śliczniutkie
tomek18 17.02.2013 20:08
super
tomek18 17.02.2013 20:08
super
Agnieszka/gucio22 12.02.2013 13:53
muszą być pyszne na pewno zrobię :))
Megg 10.02.2013 19:50
pysznie wyglądają :)
Sandra9 08.02.2013 10:25
poproszę kilka do kawki :)
anja3107 08.02.2013 10:06
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak