Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone z koperkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa (bez kości) 1/2 kg
jajko 1 szt
cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
koperek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna 1/2 szkl
olej do smażenia
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z koperkiem

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić na kawałki, przepuścić przez maszynkę. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanym smalcu, ostudzić. Bułkę pokroić na kawałki, zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z mięsem, dodać koperek, jajko, sos sojowy, przyprawić do smaku, wymieszać
Krok 1 - Kotleciki mielone z koperkiem foto
2
Z masy mięsnej formować okrągłe, spłaszczone kotleciki obtaczać w mące.
Krok 2 - Kotleciki mielone z koperkiem foto
3
Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 3 - Kotleciki mielone z koperkiem foto
4
Podawać z ziemniakami i surówką lub z pieczywem.
Krok 4 - Kotleciki mielone z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 02.04.2014 08:48
moje ulubione
Angelika10 09.01.2014 08:08
bardzo smaczne
IlonaAlbertos 16.05.2013 18:02
Wyglądają świetnie, aż chce się zjeść.
olkaaa 08.02.2013 08:25
chętnie spróbuję
Ola1984 08.02.2013 07:27
Lubię takie odmienione mielone :)
w mojej kuchni 08.02.2013 00:15
dobry obiad
Iwka 07.02.2013 22:52
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak