Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti z tuńczykiem i marchewką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron spagetti 1 opakowanie
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
marchewka 2 średnie
czosnek 2 ząbki
sok pomidorowy 0,5 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan starty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti z tuńczykiem i marchewką

Makaron spagetti gotujemy al dente w posolonej wodzie. W międzyczasie obieramy i ścieramy marchewkę na dużych oczkach tarki, rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej z puszek tuńczyka i wrzucamy posiekany drobno czosnek, po chwili dodajemy startą marchewkę, którą dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości, podlewając sokiem pomidorowym. Dodajemy tuńczyka,całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem, posypujemy parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Doris 10.02.2013 10:07
Robiłam to danie i mojej rodzince bardzo smakowało. Pycha polecam.
Krzysiek3 01.02.2013 20:59
ciekawa propozycja
kokoszka
kokoszka 01.02.2013 20:27
pycha
malaczarna23 01.02.2013 20:13
smaczne
gosia56 01.02.2013 19:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak