Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z serem i szynką w cieście francuskim

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty 20 dag
szynka 200 g
pieprz
koncentrat pomidorowy
oregano
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z serem i szynką w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie lekko rozwałkować, posmarować koncentratem pomidorowym lub ketchupem, posypać oregano i posypać startym serem żółtym. Następnie na ciasto rozłożyć szynkę.
Krok 1 - Ruloniki z serem i szynką w cieście francuskim foto
2
Ciasto francuskie zawinąć.
Krok 2 - Ruloniki z serem i szynką w cieście francuskim foto
3
Posmarować jajkiem i oprószyć pieprzem.
Krok 3 - Ruloniki z serem i szynką w cieście francuskim foto
4
Ciasto pokroić na krążki i umieścić na blasze
Krok 4 - Ruloniki z serem i szynką w cieście francuskim foto
5
Piec ok. 20 min w 180 st. C
Krok 5 - Ruloniki z serem i szynką w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

A_gucha 15.02.2014 15:32
na prawdę pyszne ;-) wczoraj wypróbowałam
agogo2 21.03.2013 10:39
swietny pomysl
MONIKA62 14.03.2013 22:35
superowy pomysł
Bernadeta1 05.02.2013 10:01
super pomysł
rjustysia 04.02.2013 11:38
Ale cuda!
Dorota61 02.02.2013 11:14
pychota!
Poison1988 01.02.2013 13:09
ciasto francuskie ma to do siebie, że smakuje ze wszystkim :) super pomysł :)
Piotr-21 01.02.2013 12:56
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak