Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek brzoskwinka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
budynie śmietankowe 2 szt
cukier 10 dag
żółtko jajek 1 szt
mleko 1 szkl
masło 1 kostka
galaretka 2 szt
brzoskwinie 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: placek brzoskwinka

. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąkę z proszkiem. Przełożyć do natłuszczonej formy .Piec ok. 20 min w temp. 180st.W trosze mleka rozrobić 1 budyń i żółtko. Resztę mleka wraz z cukrem zagotować. Ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać po łyżce budyniu, dodać sproszkowany budyń. Część kremu rozsmarować na cieście, resztę przełożyć do szprycy i wycisnąć dekoracyjne rozetki naokoło ciasta.Galaretkę rozpuścić w gorącej wody, przestudzić. Brzoskwinie pokroić na połówki, ułożyć na masie. Zalać tężejąca galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 04.02.2013 09:50
pyszne ciasto
meg1984 01.02.2013 12:18
pyszny deser :)
sara1 01.02.2013 12:07
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak