Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony z tartymi buraczkami

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 sztuki
buraki 1 kg
woda 2 l
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony z tartymi buraczkami

Do garnka wlać wodę, włożyć mięso. Zagotować, zszumować, zmniejszyć ogień. Dodać 1,5 łyżeczki soli oraz liście laurowe i ziele angielskie, kostkę rosołową, gotować pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Do wywaru mięsnego dodaj obrane i starte na tarce o grubych oczkach buraki. Dopraw przyprawami do smaku. Gotuj do momentu aż buraki będą miękkie.

Można podawać z uszkami, krokietami, pierogami i czym tam kto chce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 08.11.2013 12:43
uwielbiam barszczyk czerwony :-)
adelajda 30.06.2013 14:18
smaczny barszczyk
Wojt@s
Wojt@s 26.05.2013 00:13
oj muszę spróbować
wiola333 02.04.2013 11:18
bardzo smaczny przepis
Pietruszka 10.02.2013 17:02
smaczny
Dorian 04.02.2013 08:11
bardzo lubie taki barszczyk
Milena87 04.02.2013 00:27
też wole w plasterkach:)
meg1984 01.02.2013 12:13
ja lubię w plasterkach buraczki, ale ten na pewno też dobry
olkaaa 01.02.2013 09:10
fantastyczny barszczyk
olkaaa 01.02.2013 09:10
fantastyczny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak