Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z sosem koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag.
cebula 1 szt.
jajko 1 szt.
mleko do namoczenia bułki
bułka czerstwa 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
woda 700 ml.
marchewka 1 szt.
pietruszka 1 szt.
seler mały 1/3 szt.
śmietana 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
koperek 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z sosem koperkowym

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego wbić jajko.
Krok 1 - pulpety z sosem koperkowym foto
2
Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.Zeszklić na oleju.Dodać do masy mielonej.Wymieszać.Dodać odciśnietą bułkę.Wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić mięso.
Krok 2 - pulpety z sosem koperkowym foto
3
Uformować kulki-około 10 szt.Gotować we wrzącej ,osolonej wodzie przez około 15 min. SOS-Warzywa obrać,opłukać.Włożyć do wody.Ugotować wywar.Gdy będzie gotowy wyjąć warzywa a do wywaru dodać mąkę wymieszaną ze śmietana.Wymieszać.Koperek umyć.Pokroić .Dodać do sosu.Wymieszać.Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką.Sos podgrzewać jeszcze na małym ogniu orzez około 5 min. Gotowym sosem polać pulpety.
Krok 3 - pulpety z sosem koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 14.02.2013 19:36
cos co lubię, a nawet bardzo lubię
aisza1 06.02.2013 13:52
mniam
Amellia 05.02.2013 09:35
mniam
Amellia 05.02.2013 09:35
mniam
meg1984 04.02.2013 20:54
pyszny obiad, już czuję zapach koperku:)
manaika 04.02.2013 20:52
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak