Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki wołowe z kaszą gryczaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 50 dag
mąka pszenna 4 łyżki
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
pietruszka korzeń 1 sztuka
kasza gryczana 2 torebki
śmietana 12-procentowa 3-4 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: bitki wołowe z kaszą gryczaną

1,mięso pokrajać w plastry, każdy delikatnie zbić, posypać solą i pieprzem mąką.
2, na patelni rozgrzać olej, kłaść bitki i obsmażyć na rumiano z obu stron.
3, przełożyć do rondla podlać małą ilością wody , przykryć i dusić.
4, marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach , cebulę pokroić w kostkę dodać do bitek i gotować aż do miękkości
5,. pod koniec dodać kucharek, i wlać śmietanę.
6, kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie.
7, bitki podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.09.2015 14:09
Syty obiad.
Ada-Gaba 14.04.2013 07:57
bardzo smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak