Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ziemniaczano-pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg.
pieczarki 1 kg.
cebula 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ziemniaczano-pieczarkowa

Obrane pieczarki kroimy w plasterki.Dusimy na oleju aż będą miękkie.Ugotowane,gorące ziemniaki przeciskamy przez praskę.Dodajemy pieczarki i pokrojoną w drobną kostkę cebulę.Mieszamy.Dodajemy do smaku przyprawy.Smaraujemy wafle .Każdy wafel zwijamy w rulon.Kroimy na porcje.Można podawać podsmażone na patelni i polane sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 19.07.2013 22:50
fajna rolada
dianix 01.07.2013 09:33
całkowicie o niej zapomniałam, musze zrobic
gosia56 30.04.2013 13:54
napewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak