Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kiszoną kapustą.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z szynki 250 g
kapusta kiszona 250 g
sól
jajko 2
koncentrat pomidorowy 200 g
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kiszoną kapustą.

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wymieszać z jajkami, solą, pieprzem i kapustą kiszoną. Kapustę najpierw należy pokroić i odcisnąć z niej sok.
Krok 1 - Gołąbki z kiszoną kapustą. foto
2
Uformować podłużne klopsy/gołąbki i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - Gołąbki z kiszoną kapustą. foto
3
Koncentrat rozmieszać z wodą, przyprawić odrobinką chilli i soli.
Krok 3 - Gołąbki z kiszoną kapustą. foto
4
Sosem zalać gołąbki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Krok 4 - Gołąbki z kiszoną kapustą. foto
5
Wyjąć po ok 40 minutach.
Krok 5 - Gołąbki z kiszoną kapustą. foto
6
Pyszne z ziemniakami polanymi sosem i posypanymi natką pietruszki.
Danie nie jest tuczące. Takie gołąbki mogą jeść osoby dbające o linię oraz diabetycy.
Krok 6 - Gołąbki z kiszoną kapustą. foto
7
Smacznego :)
Krok 7 - Gołąbki z kiszoną kapustą. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.02.2013 20:30
Prezentują się fantastycznie! Pycha :)
RenataZ-et 08.02.2013 20:29
Prezentują się fantastycznie! Pycha :)
misia53 07.02.2013 01:19
fantastyczne
SmakolykiJoanny 04.02.2013 07:25
Zgłoszenie przyjęte do konkursu
aisoglam 03.02.2013 23:06
Ciekawa kombinacja smaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak